Treš meseca 2016: Treš juna.

04:27:00

Mislim da me ovog meseca nije mnogo toga iznerviralo. Možda je to zbog toga što sam tokom juna živela u izolaciji. Nisam nešto preterano često izlazila iz stana, a iako sam bila na internetu, nisam preterano posvećivala pažnju člancima. Prisećam se šta je sve bilo okidač lošeg raspoloženja dok kucam ovo i nadam se da na kraju neće biti daleko više stvari nego što sam očekivala.


Mislim da je jedina stvar koja me je instinski iznervirala organizacija festivala Devet. Dosta ranije smo poslali zahtev za akreditaciju novinara i fotografa za koncert Die Antwoord-a. Poslali su nam prijavu koju smo popunili. Dan pre koncerta stigao nam je mejl da smo akreditovani za festival i da ta akreditacija ne važi za spomenuti koncert. Odmah smo im se obratili rekavši da smo naglasili da hoćemo akreditaciju za koncert i poslali su nam drugu prijavu. Međutim, posle toga nam se nisu javili. Umesto da lepo dobijemo mejl u kom piše da nam akreditacija nije odobrena, ostali smo bez odgovora i bez akreditacije. Takođe sam po komentarima na stranici festivala videla da su i drugi ljudi imali problema zbog loše organizacije. Krajnje neprofesionalno.



Na znam da li ste čuli da će naša draga ironija od države najverovatnije da postavi SVEŠTENO LICE na čelo odbora za NAUKU. Barem tako kaže Politika.




A kad smo već kod drage nam države... Komunalna policija opet hara.

Počelo je konstantnim naplaćivanjem kazni ženicama koje su u Knezu prodavale hekleraj, nastavlja se sa teranjem uličnih muzičara i žena koje prodaju cveće sa ulice, a šlag na torti je ono što se dogodilo pre nekoliko dana.

Dotični komunalni policajac, kog trgovci na vidikovačkoj pijaci izgleda veoma dobro poznaju (prema njihovim rečima, trgovci na pijaci mu plaćaju doručak, ručak i večeru u restoranu, kako im ne bi pisao izmišljene kazne), kriv je za smrt jednog građanina.

Naime, pošto nije našao ništa nelegalno, izgleda da je morao da izmisli razlog zbog kog će pisati kaznu. Čovek mu je rekao da ne želi da se svađa, da ne sme da se nervira jer je imao dva infarkta, na šta je dobio odgovor da će dobiti i treći. I upravo to se desilo. Taj treći je bio zle sudbine i čovek je preminuo. A šta je radila komunalna policija? Otišla sa mesta zločina! Nažalost, meni ovo miriši na onu situaciju sa Mitrovićevim sinom u kojoj niko nije bio kriv. Ako ovo prođe nekažnjeno, ko zna šta je sledeće što može da se desi.

You Might Also Like

0 коментара