Knjiški moljac: Book haul - June 2016.

19:45:00



Ovog meseca imam znatno manje novih knjiga nego prošlog. To je verovatno dobra stvar, s obzirom na to da, ako ovako nastavim sa nabavljanjem knjiga, neću nikada stići da ih sve pročitam.

Uprkos ne baš zavidnoj finansijskoj situaciji, nekim knjigama nisam mogla da odolim.


Prva knjiga koju sam kupila nosi naziv Nešto diše u mojoj torti. Torta je skup novogodišnjih horor priča koju objavljuju već nekoliko godina i koja objedinjuje dela veoma talentovanih ljudi. Pisci Torte su konačno, u saradnji sa izdavačkom kućom Arete, uspeli da kreiraju opipljiv primerak praznične Torte sa petnaest priča. Ono što je veoma bitno je da se u ovoj knjizi nalaze dve priče multitalentovanog stvaraoca Radoslava Raše Slavnića, čiji će nam plodovi kreativnosti zauvek nedostajati. Nažalost, nisam uspela da odem na promociju, ali strpljivo čekam onu koja se mora organizovati u Rumi.

„Samo, imajte na umu - opreza nikad dosta! I zato, kada se završi slavlje, kada prijatelji odu, a svetla se pogase, obavezno zastanite pre odlaska u krevet, zatvorite oči i dobro oslušnite...
 Možda nešto diše u tvojoj Torti...”

Vrlo uskoro ćete moći da pročitate moje utiske o pričama koje se nalaze između koricama ove knjige, a uz njih ćete na čitanje dobiti sve delove Torte.



Evro Giunti daje 30% popusta na sva svoja izdanja. Ono što je mene privuklo su dva dela triologije Poluživot. Ne znam šta se desilo sa prevodom naslova ovih knjiga. Triologija se zove Half bad. Nazivi delova su Half bad, Half wild i Half lost. Kod nas je naziv triologije Poluživot, a nazive knjiga su preveli kao Bela vrana i Crno srce, a verujem da će i treći deo biti u istom maniru. Autorka Sali Grin je objavila još dve knjižice koje se odigravaju u istom svetu, ali nisu direktno povezane sa radnjom. Pitam se da li će i njih prevesti.

Elem, kažu da je ova priča novi Hari Poter. Ja se iskreno nadam da nije. Sinopsis kaže da radnja govori o sukobu crnih i belih veštica. Glavni junak je polu crni-polu beli veštac koji u ovoj borbi ne može da zauzme stranu. Naravno da priča ima nekakvu ljubavnu pozadinu, nisam ni očekivala da je neće imati, ali se nadam da da neće biti dominantna.

Izdavač je objavio da treći deo izlazi krajem leta, tako da ću da ga sačekam, pa maratonujem ovu triologiju i javim vam utiske.


You Might Also Like

2 коментара

  1. Bas super post. Kad citam tvoje utiske o delima, vidim knjige kao osobe. I love it!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam tremu kad mi ti tako nešto kažeš, hah.

      Jedva čekam da pročitam ove. Biće ovih dana utisci o nekim drugim delima.c:

      Избриши