Knjiški moljac: Samanta Šenon - Sezona kostiju

14:16:00

Laguna ima izbor knjiga koji im stoji kod kase i na akciji je, po ceni od 299 dinara. Taj izbor se konstantno menja. U jednom momentu sam primetila tu akciju i nasumično odabrala knjigu. Pa dobro, možda ne baš toliko nasumično. Odabrala sam nekoliko najobimnijih knjiga, eliminisala ljubiće i naprosto nisam mogla da odolim delu koje se zove Sezona kostiju i ima nekako apokaliptične korice.

Radnja priče je smeštena u 2059. godinu i nekoliko narednih. „Udruženje” pod imenom Scion na neki način okupira jednu po jednu svetsku prestonicu i one postaju scionske citadele. U tim citadelama vidovnjaštvo je ilegalno. Vidovnjaci koji ne žele da prosjače, okupljaju se u sindikate. Jedan od najjačih kriminalnih vidovnjačkih sindikata nosi naziv Sedam foka, a njihov nebrušeni dijamant je Pejdž Mahoni. Neću vam otkrivati koji je njen tajni talenat, iako je on ovlaš spomenut na zadnjoj korici knjige.

Pejdž u jednom momentu biva uhapšena i odvode je u stari, napušteni grad po imenu Oksford, gde se susreće sa bićima koja sebe nazivaju refaitima, rasom koja je na hijerarhijskoj lestvici daleko iznad ljudi.

Kako ne bih mnogo spojlovala, zaustaviću se ovde. Preporučujem vam da se dočepate ove knjige i vidite kakva se luda radnja odvija iza zidina Oksforda i zajedno sa Pejdž postepeno otkrivate njene vidovnjačke sposobnosti.

Nisam očekivala ništa preterano od ove knjige. Nisam neko ko se totalno saživi s likovima dok čita, pre sam nevini posmtrač. Međutim, ne samo što me je ovo delo oduševilo, već sam se sa svakom stranicom sve više uživljavala u sve kroz šta glavna junakinja prolazi. Delo je kreativno i ne preterano predvidivo.

Tek juče sam saznala da ova knjiga ima nastavak (i imaće ih još mnogo), ali on još uvek nije izat kod nas, dok treći deo u Americi izlazi 2017. Dobra stvar kod ove knjige je što ne deluje kao da je u pitanju prvi deo serijala. Priča je zaokružena. Ipak, ostavljeno je malo prostora da se zapitate da li se posle tog kraja dogodilo još nešto. Očigledno jeste, tako da se o Pejdž čitamo opet, čim naredni deo izađe.





You Might Also Like

0 коментара