Favoriti meseca 2016: February favourites.

13:50:00

Prva stvar koja me je oduševila u februaru je, očekivano, povezana sa muzikom. Naime, na fejsbuku mi je izašao video u kom Majli Sajrus i simpatični bend sviraju nešto u dvorištu. Osoba koja je video šerovala imala je neki opis iz kog se moglo izvući da je zapananjena onim što čuje. U pitanju je bila obrada pesme Doli Parton, pod nazivom Jolene. I, znate šta? Devojka je RAS TU RI LA! Danima sam konstantno slušala ovu pesmu. Slušam je i dalje, a već je mart.




Bilo je mnogo svirki i koncerata tokom februara i sve će mi ostati u dobrom sećanju. Ne bih vam o svakoj govorila posebno jer bi to pretvorilo ovaj tekst u nešto mnogo, mnogo dugačko. Tako da ću lepo da vam kažem sve u što kraćim crtama i svekoncerte strpam u ovu jednu stavku.
Sve je počelo kada smo Nebojša i ja otišli na svirku Samostalnih referenata. Sjajno je bilo! Đuskala sam na terasi Amerikane i baš uživala u svemu.
Nakon toga, su omiljeni mi Šveđani stigli u Beograd i priredili još jedan savršen koncert. Ovde kao posebnu omiljenost moram da izvučem palicu za bubanj koju mi je Hannes dao.
Festival srpskog podzemlja oduzeo mi je svaki dašak energije koji sam posedovala. Bilo je naporno, ali je takođe bilo super što sam imala priliku da budme tamo
Nakon festivala sam malo odspavala, pa se uveče uputila u KST na svoju prvu svirku Nadimača. Iako je sama svirka bila maksimalno energična, nekako mi je posle Festivala srpskog podzemlja došla kao odmor i relaksacija.

Fotkao Jovan Mihajlović

Poslednji događaj koji sam u februaru posetila vratio me je u Vojvodinu i komšiluk voljenog mi grada. Atheist Rap, Mortal Kombat i Kofein svirali su u Sremskoj Mitrovici. Iako dođoh sa društvom odvojih se od njih za svreme svirke i moram priznati ida mi je bilo super. Ne znači to da je društvo loše, već da se najbolje provedem sama sa sobom, kada ne moram ni na koga da obraćam pažnju.
Ako vas o bilo kojoj od svirki interesuje nešto više, imate sve linkovnao, pa se bacite na čitanje!

Tokom februara sam uspela da se vratim čitanju. Osećam se divno zbog toga. Pročitala sam sjajne knjige, utisci o njima su napisani, samo čekaju pravi momenat da ugledaju svetlost interneta. Nastavljam sa čitanjem, a vi očekujte da će knjiški moljac ponovo poleteti!

Verovali ili ne, to bi bilo sve (je l' ovo neka rima?)! Spomenuto je sve vredno spominjanja. Less is more!

You Might Also Like

0 коментара