Alice in Animeland: Deadman Wonderland.

20:45:00

Solidan SciFi horor. Naravno, meni ni najmanje strašan, ali na sto smo već navikli. Ne volim naučnu fantastiku, ali elementi iste mi ovde nisu ni namanje zasmetali.

Na samom početku možda deluje kao totalni kliše - nevin dečak završava u zatvoru. Ali verujte da se iza svega toga krije sjajna priča u dvanaest epizoda, koju i te kako vredi odgledati.

Jako dobro osmišljena radnja. Da li ste nekad slutili da u pozadini zabavnog parka može biti zatvor i da krvave igre koje posmatrate radi zabave nisu specijalni efekti? Nikad ne znate šta se može kriti malo dublje u Zemlji čuda.

Primećuje se značajna uloga krvi, kao u, na primer, Shingeki no Kyojin (gde je potrebna krv da bi se čovek transformisao u titana), s tim što ovde krv posebno "nadarenima" bukvalno postaje oružje.


Vidim veliku sličnost između glavnog lika - Gante - i Naruta, ako posmatramo njihove primarne životne vrednosti - prijateljstvo i poštenje iznad svega. U nekim momentima mu čak i glas zvuči identično kao Narutov.

Najbolje prikazani likovi: Shiro - jer volim blesave komične likove u sred horora - i Crow - jer volim blago psihotične likove.

Najbolja scena: vađenje oka.

Verujem da napomenu za gadljive i strašive već znate.



You Might Also Like

0 коментара